То чи потрібне Херсону сумнівне КП «Муніципальна поліція», коли в нас вже є такі «Тетянивікторівни»?

6 лет назад 0

Поки у міськраді вже рік «вовтузяться» з просуванням нового сумнівного «золотого» для бюджету  КП, звичайні херсонці давно виконують його функції – безкоштовно.

Про одну з таких небайдужих, активних херсонок розповідається на сторінці міської Інспекції з благоустрою у фейсбук:

Позаштатний персонал — інспектора з контролю за благоустроєм на громадських засадах, які є у невеликій кількості, доволі ефективно сприяють Інспекції.

Одним із таких інспекторів на громадських засадах у Таврійському мікрорайоні, є Краковська Тетяна Вікторівна , яка щотижня проводить профілактично-попереджувальну роботу з жителями і суб’єктами господарювання мікрорайону щодо порушень законодавства в сфері благоустрою, аналізує стан благоустрою району, надає пропозиції щодо його поліпшення та звітує про результати своєї роботи  начальникові Інспекції. Зокема, інспектор Краковська за попередній тиждень припинила правопорушення по вул. 49 Гвардійської Херсонської дивізії — власники магазину «Градус» та «Лото Маркет» прибрали прилеглі до об’єктів території. По просп. 200-річчя Херсона, в районі зупинки громадського транспорту «Каштан», власники овочевого кіоску покосили траву.

На вимогу інспектора до керівництва «Укрсоцбанка», щознаходиться на просп. 200-річчя Херсона, прилегла територія приведена до належного санітарного стану — покосили траву, прибрали.

Також, за вимогою Тетяни Вікторівни по просп. 200-річчя Херсона, 25-а, у сквері імені «Лейтенанта Віктора Бараха» ліквідовано стихійне сміттєзвалище та покошена трава.

Як бачите, стільки корисних справ й роботи, і це лише протягом тижня! Ось така Тетяна Вікторівна! На громадських засадах, зауважте!

Нагадаємо, проект про Муніципальну поліцію вже прийнято за основу. Вирішальним у цьому голосуванні став голос депутата Олени Мазур. Так от вона запевняє, що нове КП буде переважно займатися благоустроєм, у сфері якого працюватимуть 40 із 60 працівників, яких планують набрати у штат.

Тут хочеться спитати – навіщо винаходити велосипед? Можливо, місту — ще 10-20 ось таких вже перевірених у роботі  «Тетянвікторівних» залучити і, навіть, про матеріальне заохочення для них подумати? І порядок у сфері благоустрою – забезпечений.

Та й обійдеться це бюджету, куди дешевше, ніж Муніципальна поліція.

Читайте: На охрану себя любимых мэрия Херсона планирует потратить 5-6 млн — для начала…

Чи все ж таки насправді благоустрій – то «прикриття», а ось охорона мерії та депутатів – головна мета? Ну як так, то, зрозуміло, влада на себе ніяких мільйонів не пожалкує…

А якщо врахувати ще одне припущення про справжню ціль створення муніципальної пІліції, висловлене депутатом Віталієм Богдановим, тоді, взагалі, все «стає на свої місця»…

Читайте: Херсонский депутат предложил третий вариант названия спорного коммунального предприятия