Встановлення нового насосу дозволить Херсонському Водоканалу зекономити 215 тисяч кВТ годин на рік

6 лет назад 0

У листопаді 2017 року херсонський Водоканал виконав перший етап реконструкції насосної станції каналізації №7 (КНС-7), що розташована за адресою вул. Полтавська, 96.

Оновлення КНС-7 було викликано моральним та фізичним зносом арматури та насосного обладнання, які експлуатуються з перевищенням нормативних термінів, та з метою недопущення ситуацій з небажаними екологічними наслідками.

Про це повідомляэ сайт комунального підприємства.

В процесі реконструкції було встановлено сучасний насос датської фірми «GRUNDFOS» та нову всмоктуючу засувку типу HAWLE, оновлено станцію автоматичного управління з частотним перетворювачем, виконано ремонт та бетонування фундамету для насосів. 

Обладнання придбано за кошти інвестиційної складової тарифу на послуги Водоканалу.

Результат цих заходів — підвищення надійності роботи насосної станції, що дозволить запобігти виникненню аварійних ситуацій на КНС-7. Керування роботою обладанання за допомогою нового частотного перетворювача забезпечить оптимальний економний режим роботи насосів, які за відсутності надходження стоків вночі переходять у «сплячий» режим. При заміні насоса з електродвигуном потужністю 200кВт на новий з електродвигуном потужністю 150 кВт та годинах роботи насосів 4300 годин на рік економія електроенергії складе 215 тис. кВт-годин на рік.