У Херсоні привітали донорів

4 года назад 0

Привітали з Всесвітнім днем донора, який щороку відзначають у цей день – 14 липня. Адже донори — це люди із величезним серцем, які небайдужі до чужої болі. Вони рятують життя, часто навіть не знаючи імені людини, якій віддали свою кров.
Так, 38-ми річний Максим Ретівой здавав кров понад 30 разів. В нього друга група крові з резусом мінус, і останнім часом чоловік здає тромбоцити для онкохворих діточок. « Чому я став донором? Спочатку захворіла моя знайома, і я вирішив їй допомогти. Саме тоді я зрозумів значимість цього процесу, що допомагаю людям.
Адже коли ти розумієш, що в когось тече частинка тебе, яка врятувала цій людині життя, це правда надихає. Я не можу бути осторонь, коли в мене є можливість допомогти маленькому хлопчику чи дівчинці прожити повноцінне щасливе життя », – зазначив Максим Ретівой .
Подібних історій сотні в Херсоні. І напередодні Всесвітнього дня донора в Херсонському обласному центрі служби крові відзначили найактивніших донорів, які рятують життя.
Команда Благодійного фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» привітала зі святом людей абсолютно різних професій, яких об’єднує одне бажання – допомогти та врятувати.
Вітаючи донорів, директор Благодійного фонду Геннадій Лагута наголосив , що їх чуйність та самопожертва творить дива, допомагає повернути найцінніше – здоров’я. « Приєднуйтесь до порятунку людських життів! Адже для цього потрібно зовсім небагато часу і бажання зробити добру справу. Недарма говорять, що донорство – це тихий подвиг заради інших », – наголосив Геннадій ЛАГУТА .