У Херсоні відбулася зустріч зі спортсменами-паралімпійцями

6 лет назад 0

Сьогодні 12 березня у прес-центрі Херсонського суспільного мовника (ТРК “Скіфія”) в рамках заходів присвячених Зимовим Паралімпійським іграм-2018, відбулася перша зустріч зі спортсменами-паралімпійцями та їх тренерами.

На зустріч запросили Мерешко Єлизавету – чотирьохкратну чемпіонку та бронзову призерку XV паралімпійських ігор, Бенедик Елу – Заслуженого тренера України з плавання, Кравченко Вікторію — дворазову срібну призерку ХІІІ Паралімпійських ігор, срібну призерку ХІV Паралімпійських ігор, та Мягкова Сергія – Заслуженого тренера України з легкої атлетики. 

Також були присутні учні Херсонської спеціальної загальноосвітньої школи №1.

На початку зустрічі обговорили приємні новини, високий рейтинг наших спортсменів в цьогорічній Паралімпіаді, а також спробували з’ясувати, чому наші олімпійці значно поступаються кількістю медалей паралімпійцям. 

Тренер Сергій Мягков зауважив, що спортсмени з інвалідністю  у спорті швидше досягають успіху ніж в інших сферах життя. У свою чергу заслужений тренер з плавання Ела Бенедик зазначила: «У паралімпійців більше мотивації. Вони більш намагаються самовиразитися і на цьому будується їх підготовка».

На самкінець зустрічі паралімпійські чемпіонки поділилися з учнями спецшколи своїми секретами успіху та боротьби з хвилюванням перед стартом: « Це наша робота, це частина життя, яку намагаєшся виконати якомога краще. Якщо нема мандражу перед змаганням, значить ти вже перегорів і нічого не зробиш. Завжди повинне залишатись хвилювання – ти стільки працював. Але хвилювання потрібно контролювати: не перегоріти до старту, проте і не бути занадто спокійним ».