У Херсоні відкрили меморіальну дошку видатній лікарці

3 года назад 0


Людмила Лятецька
перебувала на посаді головного лікаря Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні з 1981 р. по 2015 р. і за свою кропітку щоденну роботу отримала почесні звання Герой України та заслужений лікар України.

Людмила Володимирівна зробила значний внесок у формуванні системи  охорони здоров’я дитячого населення Херсонщини. Це створення системи надання медичної допомоги  новонародженим дітям, розвиток спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги дітям, впровадження сучасних технологій у  лікувально-діагностичному процесі,  розвиток дитячої нейрохірургії, кардіохірургії, ортопедії, імунології, медичної генетики. Саме завдяки її ініціативі побудували неонатальний корпус, а дитяча обласна клінічна лікарня неодноразово отримувала почесні грамотами.

У перші роковини для увіковічнення пам’яті Людмили Лятецької в закладі, якому лікар присвятила своє життя, відкрили меморіальну дошку.

Сергій Козир вшанував пам’ять талановитого лікаря та керівника:

«Пам’ять про Людмилу Володимирівну, як про надзвичайно віддану своїй роботі людину, житиме у наших серцях вічно. Вона є прикладом для наступних поколінь лікарів закладу. Відкриття пам’ятної меморіальної дошки – це свідчення поваги та глибокої вдячності справжньому лікареві від Бога. Людмила Володимирівна довела це своїм життям».