У Херсонському держуніверситеті провели ректорат у звичному режимі

4 года назад 0

Сьогодні, 3 серпня, у Херсонському державному університеті вперше з початку введення карантину засідання ректорату відбулося у звичному режимі. Але під час заходу були витримані карантинні вимоги та соціальна дистанція.
На порядок денний засідання було винесено близько 20 питань, переважна більшість яких стосувалися підготовки до нового навчального року.
Розпочинаючи зібрання ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський зазначив, що сьогодні час великих викликів і не лише для закладів вищої освіти. Є чимало питань, на які наразі не існує готових відповідей. Однак нові умови і виклики завжди потрібно розглядати як нові можливості.
«Ми з вами зробили неймовірне – піднялися у рейтингу з 97 на 55 місце у «Топ-200 Україна 2020». Тому й надалі будемо продовжувати взятий нами курс на якість освіти. Диплом ХДУ мають визнавати! Наша амбітна мета – потрапити у топ-1000 вишів світу. Лише від нас, від нашої мотивації залежатиме куди ми будемо рухатися: вгору чи вниз. Сподіваюся на злагоджену командну роботу», – закликав Олександр Співаковський.
Також ректор окремо зупинився на фінансовій політиці університету у новому навчальному році, кадровій політиці, запровадженні нової моделі організації освітнього процесу в залежності від перебігу карантину у регіоні.
Про регламент роботи університету на 2020-2021 навчальний рік, формування тижневих планів роботи і звітів про їх виконання доповів перший проректор Сергій Омельчук. Він ознайомив членів ректорату з нововведеннями та дедлайнами.
Під час засідання окремо зупинилися на організації та проведенні І Літнього освітнього фестивалю. Захід відбудеться 19-21 серпня на базі спортивно-оздоровчого табору «Буревісник» ХДУ.
Окремим блоком було розглянуто питання електронного реєстру студентів та викладачів, електронного розкладу занять, електронних журналів та залікових книжок і створення електронних кабінетів студентів. З цих питань виступила проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова. За її словами, робота у цих напрямках триває. Але є певні моменти, які вимагають детального вивчення та уточнення.
Про формування навчального навантаження на 2020-2021 навчальний рік членів ректорату проінформувала керівниця навчального відділу Тетяна Косякова. А керівник відділу забезпечення якості освіти Віталій Кобець доповів про стан розроблення Положення про організацію освітнього процесу в ХДУ.
Також присутні заслухали відповідального секретаря приймальної комісії Наталію Воропай, яка зупинилася на питаннях перебігу вступної кампанії-2020 в ХДУ.
За підсумками обговорення затверджено чіткий план дій щодо розвитку та подальшої діяльності університету.
Прес-центр ХДУ