За який борг по комуналці заберуть квартиру

7 лет назад 0

Підвищення тарифів на комунальні послуги в Україні спровокувало зростання кількості комунальних боргів. Про це пише ІА «Грушевського,5»

Відтак, громадяни, які накопичили суму боргу понад 60 тис. грн. за комуналку можуть втратити своє майно або навіть власні квартири.

Саме така сума боргу дозволяє виконавцям робити стягнення на майно громадян і термін, з якого починають рахувати заборгованість, становить три роки.

Зазначимо, що у тих випадках, коли борг «вимірюється», приміром, чотирма роками – його давність можна у судовому порядку зменшити до трьох.

За словами юриста Олександра Плохотника, оскаржити рішення суду щодо стягнення заборгованості можна буде лише протягом десяти днів.

«Після рішення суду буде десять діб на оскарження. Тоді вже засідання буде проходити із запрошенням сторін. Завжди можна попросити реструктуризувати борг, почати його поетапно виплачувати. Ризик втратити квартири є, скажімо так, у найбільш несвідомих громадян", – повідомив Плохотник для видання Сегодня.ua.

Як відомо, сьогодні більшість українців активно користуються можливістю сплати коммуналки у розстрочку: тобто протягом цілого року громадяни можуть сплачувати за, приміром, зимовий опалювальний період.

До слова, випадки, коли за комунальні борги арештовували квартири, одиничні, адже у 99% громадянам пропонується розтермінування боргу, на яке вони, зазвичай, погоджуються.