Заступник голови ОДА Світлана Чепіга приємно вражена Херсонським обласним благодійним фондом «Мій дім»

5 лет назад 0

Вчора заступник голови ХОДА Світлана Чепіга завітала до Херсонського обласного благодійного фонду «Мій дім», який вже чимало зробив добрих справ для дітей-сиріт та потребуючих сімей нашого регіону. 

Про це вона розповіла на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці, віртуально передаючи свої приємні враження та відчуття подяки: 

Херсонський обласний благодійний фонд «Мій дім» — заклад, відомий вузькому колу, але щодня робить велику та значущу роботу для покращення життя дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Фонд був заснований людьми, які самі стали батьками — усиновлювачами та зробили місією свого життя, допомогти вирішенню проблеми сирітства в Україні.

За 15 років діяльності — фонд допоміг  288  дітям  стати частиною люблячих родин, але в Херсонський області ще близько 4000 дітей, які живуть не в родинах і також потребують допомоги та підтримки.

Тому я особисто познайомилася з засновниками закладу, побачила як живуть діти, які отримали житло від організації та мала плідну бесіду з представниками фонду з питань реформи децентралізації, реформи деінституціалізації та Закону України «Про соціальні послуги», який вступить в силу з 1 січня.

Пан Юрій висловив занепокоєння стосовно таких проблем, як недосконалість механізму потрапляння дітей до інтернатних закладів та  недостатність засобів контролю за наданням соціальних статусів дітям.

Ми прийшли до взаємних висновків, щоб вирішити ці складні питання необхідно створити мультидисциплінарну команду оцінки потреб дітей, сімей та теріторій. Кваліфікованих мотивованих професіоналів, які зацікавленні в позитивних та якісних змінах

Створити та розвинути систему соціальних  послуг на рівні територіальних громад Херсонської області з метою попередження та протидії сирітства у всіх його проявах.

Обласний план деінституціалізації також потребує вдосконалення. 

Дякую фонду за зустріч та плідну бесіду.

Зробимо Херсонщину кращою разом!

Маємо надію, що такі зустрічі лише допоможуть покращити соціальну сферу Херсонщини, адже головна цінність і країни, і регіону, і будь-якого міста — люди.