Херсонські хокеїсти приймали лідерів змагань «Донбас»

3 года назад 0

Херсонські хокеїсти в рамках 17-го туру Української хокейної ліги на домашній льодовій арені 16 грудня приймали лідерів змагань «Донбас». Попри рівний початок гри, господарі не змогли схилити шальки терезів у свій бік.

Перший період справді видався доволі рівним — як у плані створених небезпечних моментів, так і в рахунку. Проте найяскравішим моментом першої двадцятихвилинки стала бійка між нападником херсонців  Святославом Тимченком  та захисником донеччан  Станіславом Тунхузіним .

 

Якщо говорити про небезпеку, то у гостей могли відзначатися  Олександр Костіков , який вийшов сам на сам на голкіпера «Дніпра»  Олександра Хомутова , проте не зміг його переграти,  Євген Монс , який влучив у стійку,  Олександр Пересунько  (теж не реалізував небезпечний вихід), а також  Роман Кобелєв  — на останній секунді його дальній кидок влучив просто у  Хомутова .

У «щук» небезпекою відзначилися  Сергій ДорофєєвЄвген Гасніков  та  Кирило Білоусов . У всіх випадках на висоті був голкіпер «Донбасу»  Олексій Трифонов .

А от другий період вже був сповнений на реалізацію. Проте лише в одні ворота. І лише протягом семи хвилин. На 29-й хвилині  Микита Буценко  з лівого флангу атаки влучним кидком прошиває  Хомутова . За дві хвилини  Кобелєв  таки реалізовує свій момент — вкидання поблизу воріт «Дніпра», скидка на  Микиту  в районі синьої лінії й потужний дальній кидок, на який голкіпер «щук» не встигає зреагувати.

Фото: hockey.ks.ua

Третє взяття воріт херсонців сталося на 36-й хвилині після помилки в захисті.  Ілля Декало  невдало відпасовує на партнера,  Віталій Лялька  перехоплює, сам не може пробити й розігрує вже зі своїми колегами. На ударній позиції опиняється  Андрій Бірюков  — 0:3.

У третій двадцятихвилинці херсонці намагалися виправити ситуацію, адже рахунок не був розгромним і гру ще можна було врятувати. Вони кинулися в затяжні атаки, проте постійно наштовхувалися на відмінну гру  Тріфонова  у воротах.

Натомість «Донбас» скористався з помилок «щук» і довершив розгром господарів. На 50-й хвилині  Максим Разумов , щойно повернувшися після двохвилинного покарання, втікає у швидкісну контратаку й сам на сам розбирається з  Олександром Хомутовим . На 55-й хвилині  Лялька  доводить рахунок до остаточного в матчі — 0:5 на користь донеччан. Позиційна атака, розпасовка від борта до борта — і  Хомутов  не встигає перегрупуватися.

Фото: hockey.ks.ua

За підсумками протистояння «Донбас» продовжує лідирувати у чемпіонаті, маючи у своєму активі 31 очко. «Дніпро» посідає четверту позицію з 19 заліковими балами, проте ризикує опуститися на п’яте місце — за результатами матчу «Маріуполь» — «Краматорськ», який відбудеться сьогодні, 17 грудня, о 19:00. В разі перемоги «Краматорська» (чи бодай нічийного рахунку), «містяни» випередять «щук» у турнірній таблиці.

Кращим гравцем матчу в цьому протистоянні по праву можна назвати голкіпера донеччан  Олексія Трифонова , який відстояв усю гру на нуль. Це п’ятий шатдаун воротаря в сезоні.