Оздоровчому табору ХДУ повернули землю на узбережжі

7 лет назад 0

За втручанням органів прокуратури господарським судом Херсонської області визнано незаконним та скасовано рішення Лазурненської селищної ради, яким протиправно позбавлено  спортивно-оздоровчий табір «Буревісник» Херсонського державного університету прав на земельну ділянку державної форми власності рекреаційного призначення загальною площею понад 5 га. Вона знаходиться на узбережжі Чорного моря в смт Лазурне Скадовського району.

Установлено, що спірна земельна ділянка, яка знаходилась в постійному користуванні учбового закладу, у непередбачений законом спосіб та з перевищенням повноважень Лазурненською селищною радою переведено до земель запасу територіальної громади і в подальшому надано в оренду суб’єктам господарювання для здійснення підприємницької діяльності в порушення вимог Земельного кодексу України та законодавства про освіту.

Як повідомляє прес-служба відомства, реалізуючи представницьку функцію у вказаній сфері, прокуратура принципово та послідовно продовжує здійснювати захист майнових прав учбового закладу в судах різних інстанцій.