Збірна Херсонщини бронзовий призер Колосіади

7 лет назад 0

Усі фото Олександра Крупіци

Збірна Херсонщини крокує на параді відкриття.

Нині Скадовськ став центром сільського спорту. На минулому тижні ту відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської Колосіади серед голів об’єднаних територіальних громад, сіл і селищ, сільських, селищних голів і старостів. Ці подія присвячувалася Дню Конституції України. Ці змагання проходили під патронатом Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Скадовчани кожну обласну команду зустрічали короваєм. Вітали присутніх керівники міста Скадовська, Херсонського відділення НОК України, ЦР ФСТ «Колос». Було сказано багато теплих слів для сельчан, а їх приїхало понад 280 учасників з 18 областей України. Нажаль на таке дійство не приїхав наш голова Херсонщини Андрій Гордєєв, як і попередньо анонсований голова НОК України Сергій Бубка.

— У нас не виникало питань де проводити ці змагання і у якому складі. Ми дуже вдячні керівництву Скадовська за теплий прийом. Вважаю, що учасники не тільки позмагаються на гостинній землі Херсонщини і відпочинуть на морі, а і наберуться досвіду, який  їм згодиться при проведені змагань у селі чи серед своєї громади. Колосіада проводиться у друге. Це дає нам змогу поспілкуватися з людьми, що працюють і живуть на селі. Хто, як не сільський голова може підказати у якому нам напрямку рухатися, щоб зберігати і розвивати фізичну культуру на селі. Нині ми разом з Міністерством спорту та з Асоціацією сільських рад напрацьовуємо модель розвитку фізичної культури у територіальних громадах. Ми ще два роки назад зрозуміли, що маємо перезавантажити напрямок своєї роботи, у розвитку спорту у сільській місцевості Адже хочемо зберегти у селі фізичну культуру та спорт. Бо крім ФСТ «Колос» там нікого немає. – Розповів для газети Вгору голова ВФСТ «Колос» Олександр Мендусь.

Протягом трьох днів керівники сельчан змагалися у кількох видах спорту, серед них у волейболі, футзалі, шахах, настільному тенісі, більярді тощо.

Херсонщини (у зеленій формі).

Керівники сельчан  Херсонщини брали участь у трьох видах програми. У футзалі брало участь 9 команд. Наша збірна у груповому турнірі зіграла унічию з колегами з Полтавщини — 2:2. Доречи перший м’яч у цьому матчі забив голова об’єднаної територіальної громади  Асканія-Нова Віталій Свінцицький. А у другій грі поступилися збірній Донецької області – 1:3 і видо фінальної пульки не потрапили.

У шахах наш шахіст став шостим. А от у волейболі, де боролися за перемогу 11 команд, несподівано збірна Херсонщини виступила дуже вдало. У стартовому матчі групового турніру у важкому матчі вона у трьох партіях здолала збірну Сумської області (2:1). Потім на «суху» (2:0) виграла у Чернівецької області. У півфіналі поступилися (0:2) колегам з Івано-франківської області. А у матчі за третє місце переграла волейболістів з Харківської області. Тим самим завоювавши бронзові медалі.