Податківці розслідують долю 42 мільйонів гривень

4 года назад 0

У сфері проведення державних закупівель виявлено 18 фактів, за якими розпочато кримінальні провадження. Сума отриманих бюджетних коштів, законність використання яких досліджується в кримінальних процесах, становить 42,9 млн.грн.

Про ці та інші факти розповів Дмитро Сосинович – перший заступник начальника ГУ ДФС в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі, полковник податкової міліції.

Сосинович зазначив, що підрозділом податкової міліції забезпечено активну участь в здійсненні аудиту використання бюджетних коштів по Херсонській області протягом 2017-2019 років, ініційованого розпорядженням голови Херсонської ОДА Ю.Гусева від 15.07.2019 року №506.

Також Дмитро Сосинович розповів, що щоб попередити корумповані дії в сфері бюджетних коштів, податкова міліція офіційним листом звернулася до Херсонської міської ради в особі Херсонського міського голови Миколаєнка Володимира Васильовича.

У листі податківці пропонують створити координаційну раду, до якої б увійшли ряд фахівців, в тому числі і з міської ради, правоохоронних органів.

– За результатами проведеного комплексного аудиту при проведенні 43 тендерних процедур встановлені порушення в частині непрозорості використання бюджетних коштів і сумнівність по легальності проведення фінансових операцій на суму понад 51 млн. грн. Порушено кримінальні провадження, ведеться слідство. Навіщо працювати з тими підрядниками, які витрачають кошти бюджету непрозоро? Це потрібно обговорювати, вивчати ситуацію. Нашу ініціативу проігнорували, – каже Сосинович.