Рієлтери інформують податкову інспекцію про укладені договори

Рієлтери інформують податкову інспекцію про укладені договори

7 лет назад 0

Суб’єкти господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані повідомляти контролюючий орган за місцем своєї реєстрації про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори про оренду нерухомості (п.п. 170.1.6 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України).

Форма Інформації суб’єктів господарювання, які провадять посередницьку діяльність, пов’язану з наданням послуг з оренди нерухомості (рієлтерів), про укладені за їх посередництвом цивільно-правові договори (угоди) (далі – Інформація) затверджена наказом Міністерства доходів і зборів України від 24.12.2013 № 846. Подається вона за базовий звітний період, що дорівнює календарному кварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Суб’єкти господарювання, які надають посередницькі послуги з оренди нерухомості (рієлтери), зобов’язані подавати Інформацію незалежно від того укладалися чи не укладалися у звітному періоді цивільно-правові договори про оренду нерухомості, за якими однією із сторін є фізичні особи.

За порушення порядку та/або строків подання зазначеної інформації рієлтер несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.

За інформацією прес-служби Херсонської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області