Дві мисткині об’єдналися, аби тримати мистецтво Херсонщини “На плаву”. Виставки у вікнах Херсона

8 месяцев назад 0

Ще одна виставка в межах проєкту “На плаву” громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем" з'явилася у вікнах одного із закладів культури Херсона. Представлені роботи художниць Олександри Паранченко та Євгенії Решетникової.
Сьогодні фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” Олександр Корняков їх сфотографував.

Зазначається, що виставка присвячена родині.

«Родина – це ті, кого ми любимо та про кого дбаємо.Родина наповнює сенсом життя. Херсон – це наша родина» – говорять херсонські художниці Олександра Паранченко та Євгенія Решетникова.
Як на сторінці центру, їхній творчий тандем був розірваний війною. Одна з авторок в Україні, інша – за кордоном, проте вони об’єдналися, щоб зробити цю виставку для херсонців.

““На плаву» – проєкт, який повертає Херсону мистецтво його художників”,  – написали на сторінці громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем"”.

Так, 28 липня в центрі Херсона з’явилася перша вулична галерея – роботи художниці Світлани Юр’євої у вікнах Будинку вчителя. 

Також, 20 серпня, у Херсоні на плитах ОСБ, якими забиті вікна одного з магазинів, з’явилися малюнки авторства херсонського митця Олександра Танасюка. На картинах зображені день звільнення Херсона, затоплення міста та вид із бібліотеки ім. Гончара. Розмістили копії в межах проєкту “На плаву” громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем".