Херсонські музейники ідентифікували ще одну картину, яку викрали військові РФ

8 месяцев назад 0

Музейники ідентифікували ще одну картину, яку викрали військові РФ з Херсонського художнього музею. Це робота сучасного латвійського художника і педагога Карліса Добрайса "Алегорія".

Про це  на сторінці у Facebook Херсонського Художнього музею.

Картину упізнали на відео з Центрального музею Тавриди.

"Серед вкраденого російськими військами — шість із семи полотен Карліса Добрайса та всі шість його графічних творів. Зараз ми точно знаємо, що два полотна перебувають у Центральному музеї Тавриди. Раніше там же побачили на фото і ідентифікували його картину "" , — йдеться у дописі.

Також раніше співробітники музею впізнали під час вивчення світлин, на яких російські окупанти 1 квітня підписали "документ" про зберігання викрадених картин, серію робіт херсонської художниці Катерини Михальченко (Шаярової).

Що відомо про викрадення картин з Херсонського художнього музею ​23 травня 2022 року озброєні чоловіки в цивільному пройшли до Херсонського художнього музею. Вони збирались "інвентаризувати" колекцію.

19 липня близько 11 години до приміщення Херсонського художнього музею імені Олексія Шовкуненка у супроводі чотирьох представників ФСБ та поліції РФ прийшла жінка, яка представилась Наталією Леонідівною і назвала себе "новою директоркою".

1 листопада російські окупанти пограбували Херсонський художній музей: підігнали до будівлі фуру та вивезли колекцію. За два тижні до цього всіх працівників відправили додому.

За кілька днів викрадені картини викрадені з Херсонського художнього музею військовими РФ, "засвітились" у Центральному музеї Тавриди 
у Сімферополі.​