Як готувався у Херсоні MUSIC CAMP, про який говорить уся Україна — розповіли організатори

6 лет назад 0

У Фонді громади міста Херсон "Захист" розповіли про підготовку грандіозної музичної таборівки — висвітилили ризики та недоліки, подякували партнерам та помічникам.

Почалося все з того, що Фонд вирішив привітати себе із 15-тиріччям великим благодійним проектом. Ще у березні було прийняте відповідне рішення й з того часу закипіла робота:

Відразу наголосимо – ЦЕ НЕ ГРАНТОВИЙ ПРОЕКТ, й його здійснення стало можливим виключно завдяки підтримці херсонського бізнесу та небайдужих херсонців. Дякуємо за довіру та підтримку усім, а особливо нашим основним благодійним партнерам — ТМ “Ансерглоб”, ТОВ “Данон Дніпро”, ПАО “Херсонський хлібокомбінат”, володарям Салону інтер’єра “ENRE”, громадській організації “Спілка жінок Херсонщини”. Проект відбудеться завдяки неймовірним зусиллям команди нашого фонду, бо Херсон до нього виявився не готовим.

Вибір Палацу молоді і студенства (бувший ДКТ) був не випадковим: по-перше, за суттю заходу воно мало бути саме тут, по-друге, за умовами, одночасно під час таборівки 200 дітей повинні працювати у 12-ти класах для оволодіння музичними інструментами та у великій залі – хором. Тож інших вариантів у Херсоні просто не було. Ми вдячні депутатам обласної ради (комісія під керівництвом Юрія Рожкова) за надання усіх приміщень Палацу на час проведення музичної різдвяної таборівки без орендної плати.

Щоправда, не все пішло так гладко, як могло б. Номінально за звітами відремонтований палац молоді та студентів виявився непридатним для класової роботи — кабінети, на відміну від фасаду, холу та глядацької зали оновлення не зачепили. А тут іще й керівництво колишнього ДКТ змінилося — замість пана Володимира Яценка установу очолила Ірина Літвінова. Утім, організатори "коней на переправі міняти не стали", але й побігати довелося:

І тут виявилося, що Палац сьогодні має пристойну велику залу, а кімнати для занять гуртків (за винятком двох-трьох) – пусті занедбані приміщення.Тож стільці для музичних класів прийшлося перевозити з вищого училища фізичної культури (дякуємо пану В.Суху, що сам їх й доставив), столи звозили з факультету университету внутрішніх справ (бувша школа міліції) силами нацгвардійців, хорові стійки на 200 дітей збирали по усій області – у музичному училищі, Християнському молодіжному центрі, у будинках культури райцентрів…

Одною з найбільших загроз, яка виникла буквально перед новорічними святами, стало звільнення Володимира Яценка з посади директора. Ми розуміли – у будь-якому разі без керівника закладу нам не впоратися… Зустріч з головою обласної ради паном Мангером розставила усі крапки над і. Владислав Миколайович взяв під свій особистий контроль роботу нового керівника Палацу з підготовки приміщень до MUSIC CAMP, ще й закріпив за проектом куратора від облради — надзвичайно дієву, предметну людину, яка насправді стала невід’ємною часткою нашої команди – пані Ірину Літвінову. З тих пір все закрутилося швидше. Колектив Палацу під новим керівництвом здійснив титанічну роботу за тиждень: знайшов більшість хорових стойок, пюпітри, а головне — привів до ладу хол, прикрасивши його. Своїми силами працівники замазали дірки у стінах класів, вимили вікна та повісили на них шторки, відмили увесь Палац так, що аж дихати у ньому стало інакше. Спостерігали ми за усім цим й дішли до висновку – прийшла до керівництва Палацем справжній організатор, добра хазяйка, яка зуміє зробити з нього те, що насправді можна буде назвати ПАЛАЦЕМ! Бажаємо вам, пані Олено Звягіна, так й тримати надалі!

Все те, що ми тут описали, стосувалося місця, де проходитиме Кемп. А ще була велика робота із залучення дітей. Дякуємо за допомогу міському управлінню освіти! А реєстрація дітей , яку надумали батьки робити буквально у останний день, то взагалі був пік напруги у офісі Фонду.
Паралельно йшла робота з друку афіш, запрошень, іменних дитячих бейджів, іміджевих футболок, у яких дітки виступатимуть на гала-концерті, формування складу симфонічного оркестру, замовлення залізничних квитків викладачам, отелю для їх проживання. Й тут – новий форсмажор! Отель “ Компас”, де ми отримали на льготних умовах трансфер, проживання та харчування 15 гостей Херсона — американки Констанції Фортунато, румунки Мариани Лазар та київських викладачів, закрили з-за спроб рейдерського захоплення. І це за тиждень до приїзду викладачів MUSIC CAMP!

читайте: Комплекс «Затерянный мир» в Херсоне временно не работает

читайте також: Херсонские страсти по банно-оздоровительному комплексу продолжаются

Повірте, вирішення цих питань було надто складним: у святкові дні, на які припадає наш захід, місць для вибору выявилося не так багато. Отелі запропонували захмарні для нас ціни, ресторани поруч з Палацем молоді мають такі ж захмарні ціни на харчування!!! Але ми все вирішили – отель дав маленьку знижку, а дякуючи ресторану “Клюква”, ми зможемо гостям надати недорогі та смачні обіди за кетеренговими послугами.
Отак крок за кроком ми подолали ці та багато інших проблем, й вже у понеділок 8-го січня приймемо 200 дітей у різдвяному проекті. Ми радіємо, що серед цих двохсот — 75 діток з числа сиріт або з багатодітних родин та дітей з інвалідністю, яким саме ви, херсонці, надали можливість участі у дивовижній різдвяній музичній таборівці під керівництвом самої авторки – відомого американського диригента, Почесного посла миру в Україні Констанції Фортунато, яка сьогодні вже прилетіла зі США до Києва, а завтра ми зустрічатимемо її та всю команду MUSIC CAMP INTERNATIONAL в Херсоні.

Тепер на усе це можна озирнутися як на подолані виклики і на недавнє, але минуле. Попереду — гала-концерт, на якому 3 січня о 17.00 діти, які до цього навіть і не тримали ніколи у руках музичних інструментів, вразять вас вміннями, отриманими за 5 днів.

Отримати запрошення й стати свідком музичного дива можна ТУТ — пишіть у приватні повідомлення Фонду

джерело