В кіно із губернатором: херсонці разом подивилися «Кіборгів»

6 лет назад 0

26 грудня у  ККЗ «Ювілейний» відбувся показ нового українського кіно про оборону та оборонців  Донецького аеропорту «Кіборги».

Не прем'єра, але перегляд знаковий: у глядачів була можливість поспілкуватися з режисером Ахтемом Сейтаблаєвим, акторами та бійцями. Організувала перегляд Херсонська облдержадміністрація.

«Сьогодні в залі присутні учасники цієї оборони, яких ворог за їх стійкість та незламність сам прозвав кіборгами. А коли військова доблесть викликає повагу у ворога, а надто такого, як ми зараз маємо, то це говорить про дійсно величний подвиг здійснений вами. Хочу вклонитися вам за вашу мужність та стійкість, патріотизм та самопожертву заради Батьківщини. Звичайно не применшую заслуг і всіх інших учасників АТО, волонтерів, які знаходяться в залі», — цитує голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва сайт ХОДА.

Режисер «Кіборгів» Ахтем Сейтаблаєв, якому вручили примірник книги «Хронологія мужності» звернувся до учасників АТО, які стали прототипами героїв фільму, зі словами вдясності

 «Для мене велика честь стояти тут перед вами. Дякую вам за те, що ви робите. Дякую за можливість кожного ранку прокидатися та обіймати своїх дітей, займатися улюбленими справами. Хоча фільм фабульно присвячений захисту Донецького аеропорту, ми присвятили його кожному волонтеру, бійцю, захиснику — усім, кому не байдуже» — цитує його сайт ОДА.

Отримали нагороди й бійці АТО: напередодні Андрій Гордєєв отримав на своє ім’я листи від громадських організацій з проханням відзначити медаллю «Захисника України» гідних синів Херсонщини. Сьогодні її отримали близько 50 учасників АТО.

Не залишимвся без увагий нашщ земляк актор Олександр Мельник, відомий нам більше за ролями у театрі ім. М. Куліша, а тепер уже й виконавець ролі "кіборга".

 

Захід був патріотичним, насиченим та емоційним, якби не одне "але". Спосіб скликання в добровільно-примусовому порядку представників місцевої влади та громади особливим факсом викликав чималий резонанс, і зробив перегляд не так актуальним, як губернаторським.

фото Херсонської ОДА