Україна виділила рекордну сумму на поповнення бібліотечних фондів (відео)

5 лет назад 0

Закуплене до Нового року мають розвезти до бібліотек. 

120 мільйонів гривень на поповнення бібліотечних фондів – цьогоріч уперше держава виділила таку значну суму на книжки. 41 книгу для закупівлі відібрала експертна рада. Закуплене до Нового року мають розвезти до бібліотек. Але чи буде їх кому там читати? Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, наприклад, у селі Рибчене, в якому немає ні школи, ні садка, – бібліотека стала осередком цивілізації. Проте бібліотека холодна і темна, бо немає опалення, а тепер і відімкнули світло. Утім завідувачка каже – читати в селі стали більше.

У Києві теж боротьба за читача. Тут тобі й фільми та мистецькі виставки, а ще комп’ютери, безкоштовний Інтернет і навіть кава. Киянин Максим, скажімо, в бібліотеку ходить працювати. 

Серед відібраного експертною комісією і українські, і сучасні світові бестселери. Щоби реальний попит відповідав закупленому, бібліотекарам на місцях радять вивчати новинки.

В Україні нині близько сорока тисяч бібліотек. І щоб вони не втратили свого класичного призначення, потрібно лише одне – оновлювати фонди, а хороші книжки – дорогі.