Депутати зареєстрували законопроєкт щодо встановлення чітких строків оренди землі

11 месяцев назад 0

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №9373 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання деяких питань набрання чинності договору оренди землі», який стосується чіткого встановлення строків оренди землі. Про це пише AgroPolit.com.

Законопроєктом врегульовується питання початку перебігу строку договору оренди землі на законодавчому рівні для уникнення зловживань у процесі визначення моменту передачі об’єкта оренди.

«Проєкт закону пропонує внесення змін до закону «Про оренду землі» та Земельного кодексу України, якими передбачається встановити, що право оренди земельної ділянки виникає з моменту, визначеного сторонами у договорі оренди землі або державної реєстрації такого права у разі, якщо сторони у договорі не назвали відповідний час», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, державну реєстрацію права оренди ділянки сторони мають здійснити не пізніше місяця з моменту укладання договору оренди землі.

Прийняття законопроєкту, на думку його авторів, має забезпечити врегулювання початку перебігу строку договору оренди землі та звільнить сторони від зловживань у процесі визначення моменту передачі об’єкта оренди. 

Читати за темою:

  • Земельні ділянки реєструватимуть за новими правилами
  • Держгеокадастр розпочав реєстрацію меліоративних мереж
  • Другий етап впровадження земельної реформи пропонують відтермінувати

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.