Другий етап земельної реформи запрацює вчасно

5 месяцев назад 0

Змін до другого етапу земельної реформи не буде. З 1 січня запрацює земельний ринок для юридичних осіб, як і планувалось. Про це сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише пресслужба Мінагрополітики. 

«З нового року у нас новий етап земельної реформи. Ніяких змін ми не плануємо. Це означає, що з нового року землю можуть купувати юридичні особи», — підкреслив Микола Сольський.   

Він наголосив, що війна спонукає навпаки пришвидшувати реформи, а не сповільнювати. 

«Маємо рухатись в сторону лібералізації, а не жорсткого регулювання. Тому що війна — це причина навпаки рухатись швидше з реформами. В першу чергу ми маємо самі дбати про себе. Бізнес сентиментами не керується. У нас мають бути зручні правила, не гірші ніж в країнах, де готові вкладати гроші», — підкреслив міністр.

Раніше ми писали, що поява юросіб на ринку спровокує зростання ціни на землю на 15-20%.

Водночас аграрії виступають проти впровадження другого етапу, принаймі до закінчення війни в Україні. Так, Всеукраїнська аграрна рада (ВАР) зареєструвала на сайті Президента України петицію «Захистити українське село — відкласти до закінчення війни збільшення максимальної площі с/г землі «в одних руках» зі 100 до 10000 гектарів» з проханням відкласти до закінчення війни впровадження другого етапу земельної реформи.

Петиція уже набрала потрібні голови та очікує на розгляд президента.

Читати за темою:

  • Старт другого етапу ринку землі відкриє ресурси для переробної галузі України — Нагорний
  • Попит на товарні землі вищий, ніж на інші види с/г земель в Україні — експерти
  • У жовтні зафіксовано абсолютний рекорд за кількістю земельних торгів на Prozorro.Продажі

Нагадаємо, Volodar проводить додатковий набір інвесторів для придбання земель в усіх регіонах так званого кукурудзяного поясу (лісостепової зони). Деталі щодо співпраці можна дізнатись за тел.: +38 (093) 081-18-17.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.