Експерти назвали 3 переваги точного землеробства

2 года назад 0

Суть системи точного землеробства полягає у тому, щоб оптимізувати агровиробництво, скоротити витрати там, де можливо, та збільшити їх там, де необхідно. Про це йдеться в матеріалі «Від 100 га до десятків тисяч — точне землеробство «по поличках» на Kurkul.com.

Ключовими перевагами системи точного землеробства є:

  • Повна, актуальна і перевірена інформація про поля, посіви та кожну виробничу операцію, що дає змогу приймати ефективні управлінські рішення;
  • Технологічна оснащеність, що полягає у забезпеченні високої якості виконання операцій та їх постійному моніторингу;
  • Швидкість реагування — можливість виявити проблему та вирішити її до того, як вона почне впливати на результат.

«Якщо розглядати ТЗ, як комплексну систему аграрного менеджменту, що вже включає навігаційні та геоінформаційні системи, технології оцінки врожайності, диференціювання норм, дистанційне зондування земель, така система дозволяє швидко і вчасно приймати рішення, а значить — бути попереду», — наголосили спеціалісти компанії SmartFarming.

Наразі освітня платформа «Культиварій» проводить набір курсантів на другий курс «Чітке ТЗ», що стартує вже 15 лютого. Разом із відеолекціями, тестуванням, чатами в месенджерах та ін. атрибутами дистанційки діє олдскульна денна форма навчання. Звичайно, адаптована під реалії божевільного ритму життя сучасних аграріїв.