Гроші для місцевих бюджетів Херсонщини

3 года назад 0

Протягом січня – квітня 2021 року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 1,7 млрд. гривень податкових платежів. Темп росту до фактичних надходжень минулого року складає 17%, що дорівнює 247,5 млн. гривень додаткових коштів.

За повідомленням Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, якого за вказаний період сплачено 1,2 млрд. гривень. Цей показник на 19% (188 млн. грн.) більший за суму, сплачену торік.

Також бюджетоформуючим є єдиний податок, якого малий та середній бізнес сплатили майже 265 млн. гривень. При цьому, підприємці збільшили суму сплати на 17%, спрямувавши до бюджетів 177,4 млн. гривень цього податку.

Землевласники та орендарі перерахували до місцевих скарбниць 152,8  млн.  гривень плати за землю, з яких 133,4 млн. сплатили підприємства, решту – 19,4 млн. гривень – громадяни.

У вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, бюджети територіальних громад отримали понад 43 млн. гривень. Цьогорічний показник на 59% перевищує надходження січня – квітня 2020 року.

Сплата транспортного податку забезпечила надходження до місцевої скарбниці Херсонщини майже 982 тис. гривень.

Анатолій НІКОЛАЄВ.