ХОЕК: для споживачів електроенергії поки нічого не змінилося

7 месяцев назад 0

У контексті останніх новин стосовно діяльності ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» (ХОЕК) херсонці цікавляться, чи зміниться щось у процедурі оплати рахунків. Що каже влада та підприємство

Як повідомив на пресконференції начальник ХОВА Олександр Прокудін, через війну та кризу неплатежів у «Херсонської обласної енергопостачальної компанії» є значна кредиторська заборгованість. 

“ХОЕК” розробив план з відновлення платоспроможності. Ми в свою чергу надіслали листи до кредиторів, аби вони переглянули і ухвалили позитивні рішення щодо вирішення цього питання, — каже Прокудін. — Проте, було відмовлено у його затвердженні. Нині ми не можемо ніяк вплинути на цей процес. Окремо хочу зазначити, що у разі набуття чинності рішенням суду про визнання ТОВ банкрутом, електропостачання споживачів області не припинятиметься. Цю функцію автоматично візьме на себе Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго»

За словами начальника ХМВА Романа Мрочко, компанія ще не банкрут. Лише розпочата справа про банкрутство, яка може розглядатись тривалий період. 

«Інформація для херсонців щодо необхідності оплати розміщена в рахунках. Реквізити ХОЕК не змінювались, оплату можна проводити будь-яким зручним способом», — зазначив Мрочко.

У ТОВ «Херсонська обласна енергопостачальна компанія» наголошують, що для споживачів нічого не змінилось і закликали стежити за інформацією на офіційних ресурсах компанії ХОЕК.