Інженери-землевпорядники зможуть вносити відомості про земельні ділянки до земельного кадастру

10 месяцев назад 0

Кабінет Міністрів України постановою №766 відновив реалізацію пілотного проєкту щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельні ділянки сертифікованими інженерами-землевпорядниками в умовах воєнного стану. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Постановою, зокрема, деталізується процедура подання документів для отримання доступу сертифікованим інженерам-землевпорядникам до Державного земельного кадастру.

Додатково запроваджується критерій до автоматизованого робочого місця сертифікованого інженера-землевпорядника як користувача Державного земельного кадастру, а саме наявність статичної ІР-адреси пристрою, з якого сертифікований інженер-землевпорядник здійснює повноваження.

«Враховуючи потреби у відкритості та доступності інформації про учасників пілотного проєкту, оперативного реагування на відповідні зміни, впроваджується перелік сертифікованих інженерів-землевпорядників, які в умовах воєнного стану здійснюють визначені повноваження, зокрема в межах адміністративно-територіальних одиниць, що не належать до територій, де ведуться активні бойові дії, або тимчасово окупованих», — вказується в повідомленні.

Також впроваджується процедура реагування на випадки виявлення порушень вимог законодавства сертифікованими інженерами-землевпорядниками, включеними до переліку в межах пілотного проєкту.

У відомстві уточнили, що постанова набирає чинності з дня опублікування і діє до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом місяця з дня його припинення або скасування, але не пізніше ніж до 31 грудня 2023 р.

Читати за темою:

  • З січня 2024 року стартує другий етап ринку землі
  • Фермерські господарства зможуть отримувати через ДАР допомогу на усі землі у складі ФГ
  • До земельного кадастру внесли відомості про функціональні зони

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.