Нецільове використання земель Каховського водосховища буде заборонено — законопроєкт 10135

7 месяцев назад 0

У Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №10135 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища». Документ підготовлено Міністерством аграрної політики та продовольства України. 

Проєкт Закону передбачає  встановлення особливого режиму використання та розпорядження землями, яке займало Каховське водосховище, з метою створення умов для подальшого відновлення. 

Законопроєктом пропонується:

  • встановити заборону на формування, передачу у власність та користування, зміну цільового призначення земельних ділянок, які займало Каховське водосховище, протягом п’ятнадцяти років з дня набрання чинності цим Законом (крім випадків передачі у користування, зміни цільового призначення земельних ділянок з метою відновлення Каховського водосховища та судноплавних гідротехнічних споруд);
  • визначити особливості проведення робіт із землеустрою, необхідних для внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, які займало Каховське водосховище;
  • забезпечити внесення відомостей про обмеження у використанні земель, які займало Каховське водосховище, до Державного земельного кадастру.

Нагадаємо, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 р. 

Читати за темою:

  • Каховська трагедія — 10 кроків відновлення господарства
  • Що чекає Південь України після руйнування Каховського водосховища

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р.