Працюють пліч-о-пліч  

3 года назад 0

Відбулося підсумкове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, яке провів її Олександр Максименко.

– Наразі податкове відомство перебуває на фінальному етапі впровадження єдиної юридичної особи. Тобто до кінця грудня територіальні органи ДПС не матимуть окремого статусу юридичної особи, а будуть утворені, як відокремлені, підрозділи апарату ДПС. Це дозволить покращити роботу на місцях та мінімізувати корупційні прояви, оскільки буде побудовано нову систему прийняття рішень у розрізі функціонального підпорядкування та спрямування, – розповів членам ради Ігор Клим, в. о. начальника ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Він також розказав про основні пріоритети діяльності податкової служби області на 2021 рік – цифровізацію та онлайн комунікації з платниками податків. Зазначив, що вже сьогодні послугами електронного кабінету ДПС користуються 19,3 тис. херсонських підприємців.

— Широка поінформованість та нові електронні сервіси зменшують ризики недотримання платниками податкового законодавства. Також це сприятиме підвищенню податкової культури та, відповідно, — добровільній сплаті податків, — переконаний Ігор Клим.

Про реформу, яку очікують у податковій міліції, коротко розповів Олександр Нікітінський, в. о. начальника ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі:

– Податкова міліція будує нову філософію взаємовідносин із бізнесом – це невтручання в роботу сумлінних платників та протидія тіньовикам. Для більш ефективної протидії економічним злочинам буде створено Бюро економічної безпеки, до якого ввійдуть митна сервісна служба та податкова міліція. Нове відомство має враховувати позитивні напрацювання податкової міліції, а його діяльність має здійснюватися за умов побудови в державі нової правоохоронної культури.

Під час жвавого обговорення майбутніх змін члени Громадської ради запропонували провести робочі зустрічі з новообраними представниками органів місцевого самоврядування щодо встановлення диференційованих ставок єдиного податку за видами економічної діяльності, які сприятимуть легалізації підприємницької діяльності та наповненню місцевого бюджету.

Анатолій НІКОЛАЄВ .