ПриватБанк та monobank встановили обмеження на грошові перекази між картками

2 месяца назад 0

Українські банки встановили обмеження для грошових переказів між картками. Це пов'язано з необхідністю протидіяти шахрайству. Ліміти діють не лише на суми операцій, а й на їхню кількість. Стало відомо, які умови у ПриватБанку та monobank.

Обмеження у платіжних сервісах та банківських додатках застосовуються автоматично. Розглянемо, які ліміти передбачили найпопулярніші банки України.

ПриватБанкЛіміти між фізособами встановлені на різному рівні, залежно від того, відправляє клієнт кошти чи отримує. Однак, вони обмежені 29 999 грн за платіж. Також має значення, у межах якої країни відбувається переказ.

На місяць можна відправити по Україні до 200 транзакцій не більш ніж на мільйон гривень. Клієнти ПриватБанку переводять за кордон не більш ніж на 100 тис. грн (до 20 переказів).

Для одержувача ліміти по Україні дозволено до 350 транзакцій не більш ніж на мільйон гривень на місяць. З-за кордону можна отримати до 50 переказів на суму, яка не перевищує 399 999 грн.

monobankНа перекази між фізособами в monobank встановлені такі обмеження:

  • На картку українського банку можна перевести до 60 тис. грн. На день дозволено до 50 операцій, за чотири дні до 100 операцій та за місяць – до 150 операцій.
  • Максимальна сума визначається лімітом платіжних систем: Visa – не більше ніж 25 тисяч доларів за курсом НБУ, MasterCard – до 10 тисяч доларів за офіційним курсом.

Для P2P переказів на іноземні картки можна перевести до 30 тис. грн за операцію, але не менше ніж 1 гривню, долар або євро. На тиждень дозволено до п'яти транзакцій та до десяти на місяць.

Сума операцій через систему SWIFT не має перевищувати 200 тисяч євро на рік.