Про майбутнє акваторії Херсонського порту 

2 года назад 0

Рада морського порту Херсон розглянула проект плану розвитку порту на найближчі п’ять років та довгострокову перспективу. 

Розгляд змін та доповнень до проекту плану розвитку морського порту Херсон на коротко- (5 років), середньо- (10 років) та довгострокову (25 років)  перспективу став одним із ключових питань порядку денного засідання Ради морського порту Херсон, яке відбулось в режимі skype-відеоконференції під головуванням начальника Адміністрації Херсонського МП В’ячеслава Харкавенка, — інформує прес-служба порту. 

Представники стивідорних компаній і портові оператори, які взяли участь у засіданні, ознайомились також з показниками роботи Херсонського порту за 9 місяців та за третій квартал 2021 року.

— Виконання плану за дев’ять місяців року становить 49,58%. У третьому кварталі оброблено 784,55 тисячі тонн вантажів, що на 19,4% менше запланованих показників, — повідомив В’ячеслав Харкавенко. 

Разом з тим, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, визначено, що загальний обсяг вантажообігу за 9 місяців 2021 року зменшився на 8,2%, а за підсумками третього кварталу досягнуто збільшення перевалки на 21,9%. Отже, відсоток відставання у порівнянні з відповідним минулорічним періодом поступово скорочується.

За пропозицією ТОВ «Максігрейн-Україна» учасники засідання проаналізували динаміку обсягів перевалки зернових вантажів та продуктів їх переробки в акваторії морського порту за останні 3 роки та відзначили тенденцію щодо зниження обсягів таких вантажів. 

Між тим, перевалка агропродукції завжди була драйвером розвитку Херсонського порту. Тож на засіданні Ради порту вирішили детальніше обговорити шляхи поліпшення привабливості акваторії задля збільшення обсягів перевалки зернових вантажів.

Анатолій НІКОЛАЄВ.