Шахраї вигадали новий спосіб обману українських пенсіонерів, — Кіберполіція

3 недели назад 0

Зловмисники продовжують грабувати довірливих людей за допомогою соціальних мереж. У Кіберполіції розповіли про те, як працює нова схема шахраїв та як не стати жертвою.

У мережі часто можна побачити оголошення про те, що благодійні організації пропонують допомогу незахищеним верствам населення України. На жаль, не всі ці повідомлення справді публікуються фондами чи волонтерами. Часто це роблять шахраї. І про одну зі схем зловмисників попередили у Кіберполіції.

У пресслужбі відомства повідомили, що останнім часом шахраї створюють телеграм-канали, використовуючи символіку державних установ. І через них пропонують неіснуючі соціальні послуги, таким чином отримуючи особисті та банківські дані українських пенсіонерів.

"Для маскування такі повідомлення розбавляються різними матеріалами і життєвими порадами. Застерігаємо, що посилання, розміщені в таких анонімних телеграм-каналах, можуть вести на фішингові вебсайти або на ресурси, які містять шкідливе програмне забезпечення чи дезінформацію" , — підкреслили в Кіберполіції.
Правоохоронні органи наполегливо просять українців обережно ставитись до різної інформації, прочитаної у Телеграм. Її достовірність варто перевіряти на офіційному сайті Пенсійного фонду чи в Управлінні соціального захисту.

У Кіберполіції також нагадали, що не варто переходити за сумнівними посиланнями або вводити дані банківських карток на сумнівних сайтах, а також в жодному разі не повідомляти коди-підтвердження, отримані в СМС, стороннім особам.