Відновлення мереж «Херсонобленерго» коштуватиме VS Energy майже 750 млн грн

1 год назад 0

Розрахунки ще не дораховують витрат на термінові аварійно-відновлювальні ремонти
Що сталося. Вартість відновлення мінімальної працездатності зруйнованих і пошкоджених росіянами електромереж «Херсонобленерго» оцінюють у 747 млн грн, зокрема двох підстанцій по 150 кВ – 270 млн грн.

Джерело . Про це  підрахунки менеджменту групи компаній VS Energy, що володіє «Херсонобленерго».

Деталі . Як зазначається, ворожі обстріли Херсона й населених пунктів області, що тривають, постійно призводять до нових пошкоджень в електромережах, вартість відновлення яких визначити поки що неможливо,

У деяких районах області підстанції практично знищені й потребують повної заміни всього обладнання, в інших випадках вони працюють у мінімально можливому складі обладнання, проте без резерву.

Розрахунки «Херсонобленерго» щодо вартості відновлення електромереж не містять потенційних витрат на термінові аварійно-відновлювальні ремонти електромереж.

«Коштів, яких підприємство потребує негайно, недостатньо для повного відновлення електромереж до первинного проєктного стану, в якому вони були до 24 лютого 2022 року. Першочергово йдеться лише про відновлення енергооб’єктів до експлуатаційного стану в мінімально можливому складі обладнання», – доповнили у «ВС Енерджі Інтернейшнл Україна».

Бекграунд . Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва  зазначених обленерго: «Житомир-» (95,54%), «Херсон-» (99,99%), «Кіровоград-» (72,9%), «Чернівці-» (96,78%) і «Рівнеобленерго» (93,24%), якими володіють у різних пропорціях ТОВ «ВС Груп Менеджмент» та нідерландські «ВС Енерджі Інтернешнл Н.В.» і Washington Holdings B.V., об'єднані в групу VS Energy.

Наразі офіційно бенефіціарами групи вважаються громадяни Латвії Віліс Дамбінс, Артурс Альтбергс, Валтс Вігантс, а також громадяни Німеччини Олег Сізерман і Марина Ярославська.