Біля сільради на Херсонщині зґвалтували малолітню 

3 года назад 0

Неповнолітню згвалтували просто біля сільради на Херсонщині. Сьогодні, 14 липня, близько опівночі в одному з сіл Скадовського району краю гуляла допізна молодіжна компанія. Попри досить пізній час, додому ніхто не збирався, ще й спиртне з’явилося. За кілька годин захмелілий 17-річний юнак потяг свою 13-річну супутницю у невеличкий сквер неподалік будівлі сільради і там вступив із нею в інтимний зв’язок. «Радощі життя» закінчилися, коли доньку в тому сквері знайшли її мати й старший брат. Брат одразу ж зателефонував до відділення Національної поліції у Голій Пристані і заявив про зґвалтування. Юнку відправили до районної лікарні, де її оглянули медики. А «кавалер» у супроводі його матері давав свідчення в поліції.

Поліцейські порушили кримінальне провадження за статтею 152 КК України (зґвалтування неповнолітньої). Віку притягнення до кримінальної відповідальності за цією статтею Кримінального кодексу хлопець досяг, тож у разі визнання винним йому світить від 8 до 15 років позбавлення волі. А для засуджених за такою статтею життя у виправній колонії нестерпне — їх і самих можуть зґвалтувати.

Втім, свідчення школярки та її знайомого суперечливі. Дівчина стверджує, що до сексу її примусили силоміць — партнер стискав руки й ноги. Натомість підозрюваний категорично це спростовує. За його розповіддю, інтим стався за обопільною згодою. І секс навіть був захищеним — із використанням презервативу. Два таких засоби захисту, в тому числі один використаний, поліцейські вилучили на місці події. Як речові докази їх мають віддати на судово-медичну експертизу.

Презервативи підтверджують версію старшого підлітка. Погодьтеся, не дуже зрозуміло, як можна надягти презерватив, якщо при цьому жертву треба тримати за руки й ноги. Втім, не виключено й те, що дівчина сперш була не проти знаків уваги, які демонстрував залицяльник. А опиратися почала, коли все вже зайшло занадто далеко. Або ж заговорила про зґвалтування, аби не виглядати в очах земляків розпусницею — адже у селах секс до шлюбу, ще й у такому ранньому віці, традиційно не схвалюють. Тож поліцейським слідчим потрібно буде максимально об’єктивно підійти до розкриття цієї заплутаної справи і витратити чимало часу, аби розставити  у ній всі крапки над «і».

Лідерам місцевої територіальної громади варто замислитися і над тим, як родини односельців контролюють дозвілля своїх дітей. Погодьтеся: влаштовувати нічні гулянки з пиятиками — це не зовсім те, що потрібно у 13-річному віці.  Особливо, якщо такі аж занадто веселі гулянки закінчуються у поліції та лікарні.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.