Домашнє насильство – тема, яка замовчується херсонцями

7 лет назад 0

Вчора після освітньої комісії відбулася медіакав’ярня на тему: «Чи є домашнє насильство табуйованою темою для громади Херсона?» .

У заході прийняли участь громадські активісти, журналісти, юристи, правоохоронці, а також драматурги, критики та небайдужі херсонці.

Ціль: створити притулок для жінок, постраждалих від насильства.

Під час медіакав’ярні драматургиня Наталя Блок прочитала одну із п’яти реальних історій зі своєї п’єси про побиття та знущання над жінкою, про її переживання та страх. Страх не тільки за власне життя, а страх за життя дітей та людей, за яких вона несе відповідальність.

Доречи, за кримінальним кодексом України довести психологічне або економічне насильство врази складніше або майже не реально, порівняно з фізичним.

Під час розмови підіймалося питання, що в більшій мірі жінки замовчують випадки насильства над ними, адже бояться, не довіряють і не знають до кого піти.

Але є такі жінки, які все таки наважилися поділитися зі своєї проблемою, піти від домашнього тирана і почати життя з чистого аркуша.

Щоб допомогти більшій кількості жінок, Херсону та області необхідний притулок для постраждалих від домашнього насильства. Таке місце надасть окрім психологічної, юридичної та правоохоронної допомоги впевненість в тому, що вони не одні в своїй біді.

За 6 місяців 2017 року до патрульної поліції Херсона надійшло 2561 викликів з приводу сімейних сварок.

375 адміністративних протоколів було складено за вчинення насильства в сім’ї.

42 адміністративних протоколів складено за вчинення насильства в сімї повторно протягом року.

Фото: Іраїда Геращенко