«Два вікна, розбитий паркан, пошкоджена газова труба»: херсонка про наслідки влучання російських снарядів в її будинок

9 месяцев назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати правобережну частину Херсонської області.  У Херсоні поцілили у житлові будинки, Пункт незламності, цивільну інфраструктуру. Наслідки обстрілів бачили кореспонденти  . Херсон. Зруйнований паркан, вибиті вікна в будинку, 8 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Херсонка  Ольга Миколаївна показала свій будинок, який вночі обстріляли російські військові.

" Я перелякалася, увімкнула світло, тут така темнота була і пил. У мене волосся усе в пилюці. І я увімкнула світло подивитися, що коїться. Два вікна, паркан розбитий, фронтон. Головне, щоб дах був закритий фронтон там треба. Газову трубу пошкодило, тут стільки газу шуміло, всі злякалися. Ми викликали газову компанію, хлопці приїхали й забили чимось, тепер газу нема ",  говорить жінка. Херсон. Уламки паркану перед обстріляним військами РФ будинком, 8 серпня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
За повідомленням Херсонської міської військової адміністрації, минулої доби російські військові 16 разів обстріляли територію громади.

"14 людей постраждали внаслідок російської агресії. Одна жінка загинула в Херсоні. Її чоловік отримав травму і контузію. Ще восьмеро людей постраждали внаслідок обстрілу багатоповерхівки в центрі Херсона. Бабуся літня потрапила під обстріл, її шпиталізували з проблемами серця і контузією. Також по одному постраждалому в Зміївці, Микільському та Ольгіно" повідомив Суспільному керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков .

Продовжували російські війська обстрілювати й населені пункти Бериславського району.

" Учора ворог бив з артилерії та авіації. Були пошкоджені житлові будинки та господарські споруди мешканців. Вчора до Бериславської лікарні звернулася жінка за медичною допомогою, яка отримала тілесні ушкодження 5 серпня в селі Зміївка під час артилерійського обстрілу. Медики надали їй допомогу, зараз її життю нічого не загрожує ", — розповів Суспільному начальник Бериславської РВА  Володимир Літвінов .

Раніше в ОВА повідомили, що російські війська атакували Микільське Дар'ївської громади. Влучили в будинок, поранена 50-річна жінка, її ушпиталили.

Що відомо про обстріли Херсонської області 7 серпня ​В ніч на 7 серпня війська РФ обстріляли Херсон. Снаряди поцілили у приватний та багатоквартирний будинки, виникли пожежі. Під завалами приватного будинку загинула жінка.

Вдень російські війська обстріляли Садове на Херсонщині. Влучили у будинок, поранений 50-річний чоловік.

За даними Генштабу, російська армія завдала авіаційних ударів в районах Зміївки, Томариного та Одрадокам’янки. Під артилерійськими обстрілами перебували понад 15 населених пунктів області. Зокрема, Херсон, Кізомис, Ольгівка, Садове, Придніпровське та Республіканець.​