Фермер з Бериславщини через російських окупантів втратив тваринницьку ферму та сільгосптехніку

3 месяца назад 0

Фермер з  Великоолександрівської громади Бериславського району Херсонської області  Владислав Грицик через воєнні дії втратив своє фермерське господарство, усю техніку та тварин.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістам видання  Вгору .

До повномасштабного вторгнення фермер займався вирощуванням зернових та олійних культур, тваринництвом. Мав сільськогосподарську техніку, ангар для зберігання врожаю соняшника та зернових, сарай для худоби, де тримав до 200 свиней. Розводив також овець і птицю.
Незадовго до війни ангар перекрили й вклали чималі кошти на встановлення сонячних панелей, але отримати прибуток від альтернативної енергії не встигли.

Після початку тотальної війни їх село опинилось у сірій зоні. Владислав Грицик з дружиною виїхав на Дніпровщину. Коли повернувся додому, то побачив що все їхнє майно розбите та розграбоване. Зруйновано дах на ангарі, а з ним і сонячні панелі, погоріли господарські споруди й техніка.

З двохсот свиней фермер встиг вивезти лише частину. Жодних компенсацій від держави аграрій не отримував. Лише одноразові допомоги на дрова, вікна, міндобрива.

Попри всі складнощі, повернувшись до рідного села, Владислав Грицик планує розвивати тваринництво й нарощувати поголів'я. З Дніпровщини він привіз свиноматок, відгодованих свиней і поросят. М'ясо продавав місцевим. Молодняк — 15 голів здав, а собі залишив 4 свиноматки.