Фіскалів Херсонщини підставляють під шахрайські схеми

7 лет назад 0

Депутат Дніпровської районної ради м. Херсона розповів про дзвінок від шахраїв: вони представилися як керівники фіскальної служби області й просили грошей. ГУ ДФС області звертає увагу: будьте обережні, такі випадки не поодинокі.

ХЇерсонщиною поширюється наступна злочинна схема: захвичай у першій половині дня на мобільні бізнесменів Херсонщини надходять дзвінки від осіб, що представляються керівництвом фіскальної служби області. Під тим чи іншим приводом, зловмисники просять чи вимагають перерахувати гроші кошти — за уникнення проведення перевірок підприємницької діяльності, як позику, як внесок у фонд тощо. Нещодавно такий дзвінок отримав і херсонський депутат Олексанр Власов, про що й розповів у фейсбук:

Олександрові Власову вистачило і гумору, і витримки, щоб і не стати жертвою афери, і позбиткуватися з шахраїв. Для усіх інших начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим звертає увагу:

Дзвінки псевдоподатківців надходять із мобільних телефонів +38(099) 686-07-18, +38(066) 267-29-03, від осіб, які відбувають покарання в  місцях позбавлення волі. Окрім того, шахраї активно використовують соціальні мережі та повідомлення через Інтернет — месседжери (Viber, WhatsApp, Telegram та інші). Аферисти просять перераховувати кошти на розрахунковий рахунок, відкритий в Ощадбанку на ім’я Піщур Богдан В’ячеславович, номер 5167 4910 1536 0711.

Також злочинці можуть використовувати інші номери телефонів та розрахункові рахунки інших банківських установ, представляючись керівником Головного управління ДФС у Херсонській області або іншими посадовими особами фіскальної служби області, та шахрайським шляхом вимагати грошові кошти.

Такі дії не лише завдають шкоди гаманцям херсонців, а й дискретедують гідність податківців. Отож, Ігор Клим звертається до підприємців із пересторогою й повідомляє номери гарячих ліній, куда варто звертатися, отримавши дзвінок від злочинців:

Бізнесмени Херсонщини! У разі отримання Вами інформації щодо шахрайських дій під виглядом представників Головного управління ДФС у Херсонській області, просимо негайно повідомляти на сервіс «Пульс» Державної фіскальної служби України за цілодобовим телефоном: (0800) 501-007, (044) 284-00-07 та управління внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Херсонській області за телефоном: (0552) 42-76-41.

 Прес-служба Головного управління                                                                           ДФС у Херсонській області