Колаборанти влаштували в Новій Каховці концерт на честь країни-агресорки

6 месяцев назад 0

Вчора, 4 листопада в окупованій Новій Каховці на Херсонщині колаборанти влаштували концерт.

Хто повідомляє: пропагандистський телеграм-канал “Адміністрация Новокаховского округа”

Що відомо? На честь офіційного свята країни-агресорки «день народного единства» у міському Палаці культури відбувся концерт.

«4 ноября, в День народного единства, жители, а также представители учреждений Новокаховского городского округа собрались в концертном зале, чтобы в торжественной обстановке поздравить друг друга со знаменательным событием и стать участниками тематического мероприятия «Время быть вместе!» — йдеться в повідомленні. — Праздничная программа сопровождалась тематическими выступлениями творческих коллективов городского округа».

Утім на опублікованих світлинах і відео бачимо лише двох літніх баяністів і дві співачки. Жодних творчих колективів не показано. Також прикметно, що оператири й фотографи зовсім не показують зал. Але й по тих кадрах, що є, видно, що глядачів дуже мало. Більшість крісел — порожні. Словом, концерт вийшов якийсь дуже сумний і зовсім не святковий.
Що було раніше День народної єдності в РФ був встановлений у 1995 році. Дата приурочена до взяття воїнами народного ополчення під проводом нижегородського старости Кузьми Мініна та князя Дмитра Пожарського штурмом Китай-міста і визволення Москви від поляків. Це сталося 22 жовтня 1612 року за юліанським календарем, тобто 1 листопада за новогригоріанським.

Утім ,експерти висловлюють думки, що свято 4 листопада не має жодного історичного зв'язку з описаними вище подіями. А встановлено воно було для того, щоб відволікти людей від відзначення 7 листопада — радянського свята на честь Жовтневого перевороту 1917 року.