Минулої доби ворог спрямував у напрямку Херсонщини 14 керованих авіабомб

7 месяцев назад 0

Про це повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує тероризувати південь України, використовуючи активно повітря, бо вважає, що там має беззаперечну перевагу. Так, цього разу наші сили ППО знищили 6 БПЛА, спрямованих з Кримського півострова в напрямку Одещини. Вони були знищені на підльоті над морем, але внаслідок бойової роботи були влучання уламками в рекреаційну зону, зокрема пошкоджено ангар для зберігання майна, декілька плавзасобів. На щастя, люди не постраждали. Також ворог запустив ракету авіаційного базування Х-59 над Миколаївщиною. Вона також була відпрацьована системою ППО на відмінно" , — розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог продовжує терор і керованими авіабомбами. Так, по Херсонщині за добу він спрямував 14 КАБів. Найбільше потерпають населені пункти Бериславського району. У такий спосіб ворог намагається створити враження, що зупиняє Сили оборони, а насправді тероризує місцеве населення, руйнуючи приватні будинки, автівки, сільськогосподарські підприємства й навіть просто сільськогосподарські угіддя, де люди намагаються збирати врожай і якимось чином підготуватися до зими.  
 
"Противагу в повітрі окупанти використовують в протидію тому, чого не можуть із суходолу. Ми влучно відпрацьовуємо по їх наземній артилерії. Так напередодні було знищено 12 ворожих гармат, за минулу добу ворог втратив ще 6 гармат, 3 танки та понад 50 окупантів. Такі результати нашої контрбатарейної боротьби змушують ворога відчувати снарядний голод, але вони продовжують підтримувати ефект артилерійської присутності, розподіляючи обстріли й концентруючи зусилля, наприклад, на обласному центрі. Зараз ми бачимо активність у них використання дронів, які скидають осколкові боєприпаси, бо не вистачає артилерійських" , — повідомила офіцер.