На Херсонщині через російську агресію поранено троє мирних життелів, поліція документує наслідки

1 месяц назад 0

Російські агресори вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського та Херсонського районів з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та БпЛА. Ворог бив по житловій забудові, атакував цивільний автомобіль. В результаті російської агресії троє людей дістали поранення.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Дніпровське, Кізомис, Берислав, Дудчани, Одрадокам’янка, Золота Балка, Тягинка, Львове, Республіканець та Качкарівка.

В результаті обстрілів пошкоджено приватні та багатоповерховий будинок, а також автомобіль.

У Одрадокам’янці ворог атакував двома FPV-дронами цивільний автомобіль, яким перевозили гуманітарну допомогу – воду та хліб для місцевого населення. В результаті вибухів автівка та вантаж знищено. На щастя, водій та пасажири не постраждали.
Вранці ворог скинув боєприпас із безпілотника на житловий квартал Берислава. Внаслідок вибуху 50-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму, вогнепальні рани верхніх та нижніх кінцівок. Того ж дня під атаку БпЛА потрапили ще двоє жителів міста. У 33-річного потерпілого мінно-вибухова травма та вогнепальні рани нижніх кінцівок, у 38-річного постраждалого мінно-вибухова травма та вогнепальні переломи нижніх кінцівок.

Російські військові атакували ударним дроном типу FPV і Дніпровське, внаслідок вибуху пошкоджено багатоповерховий будинок.
25 березня окупаційні війська нанесли удари керованими авіаційними бомбами по Червоному Маяку. Внаслідок потужних вибухів пошкоджено територію агрофірми та щонайменше 6 житлових будинків.
На місцях обстрілів працювали поліцейські територіальних підрозділів поліції та вибухотехніки, які фіксували наслідки злочинних дій противника, опитували свідків та вилучали речові докази.

За минулу добу поліція відреагувала на 220 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.