На Херсонщині правоохоронці документують наслідки російських атак житлових кварталів, адмінбудівель, церкви та поліцейських груп

8 месяцев назад 0

російські війська продовжують обстрілювати Херсонщину з артилерії, реактивних систем залпового вогню, танків, авіації та БпЛА. Ворог свідомо цілить по об’єктам інфраструктури Бериславського та Херсонського районів.

За минулу добу російські війська здійснили 91 обстріл та випустили 349 снарядів по мирному населенню Херсона, Антонівки, Новодмитрівки, Микільського, Дар’ївки, Токарівки, Понятівки, Садового, Берислава, Михайлівки, Ольгівки, Миколаївки та Веселого. Через дії агресора пошкоджено 14 приватних та 4 багатоквартирні будинки, церква, будівля старостату та службові автомобілі поліції.  

російські військові обстріляли Миколаївку, поранення отримали 37-річний та 42-річний місцеві жителі, які перебували в полі. У потерпілих мінно-вибухові травми, вогнепальні поранення, у молодшого чоловіка травматична ампутація пальців руки.

Двічі війська рф відкривали вогонь по працівникам поліції. У Токарівці під мінометний обстріл потрапила група поліцейських з Полтавської області, на щастя, працівники не постраждали. Військові рф скинули вибухівку з безпілотника на житлові квартали Берислава, механічні пошкодження отримали два службові автомобілі поліції, обійшлося без постраждалих.

Окупанти обстріляли Веселе Каховського району, 71-річна жінка отримала мінно-вибухову травму, вогнепальні поранення голови, грудної клітини та ніг.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу Михайлівки пошкоджено приміщення старостату.

У Микільському ворожий снаряд влучив у будинок та сталося загоряння, люди не постраждали.

З позицій на лівому березі Дніпра ворог бив по житловим кварталам Херсона з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Від потужних ударів постраждали мікрорайони Корабел, ХБК, центр та передмістя. Снарядами пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, а також територія заводу.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, вибухотехніки та криміналісти. Поліцейські проводили огляд місць подій, збирали речові докази та фіксували наслідки ударів військ рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 317 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.