На Херсонщині силовики затримали групу чеченців-нелегалів озброєних до зубів (фото)

7 лет назад 0

Вчора, 13 вересня, на Херсонщині прикордонниками Азово-Чорноморського регіонального управління спільно з співробітниками Національної поліції та Державної міграційної службою було затримано групу чеченців з великим арсеналом зброї.

У прикордонному відомстві розповіли, що правоохоронці проводили слідчі дії й виявили в населеному пункті Чорнобаївка, що на Херсонщині, восьмеро осіб від 28 до 45 років. Більшість із них — чеченці, які діяли в Україні під прикриттям патріотичної організації. Окрім того, вихідці з Росії незаконно перебували на українській території, — повідомляє ua.racurs.ua.

Правоохоронці провели обшук в помешканні де перебували іноземці.

Було вилучено саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашнікова «АК-74У», снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва «ТІККА», три пістолети марки «Глок», пістолет Макарова та понад 500 набоїв до зброї, шість гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму, балаклави та грошові кошти у сумі понад 36 тис. дол.

«Наразі особи затримані, перевіряється їх можлива причетність до скоєння злочинів на території України»,- зазначили в ДПСУ.