На Херсонщині внаслідок російських атак одна людина загинула та троє поранено

3 месяца назад 0

Російські окупаційні війська продовжують тероризувати мирне населення Бериславського та Херсонського районів. Минулої доби противник здійснив 48 обстрілів житлових кварталів та випустив понад 130 снарядів із реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та БпЛА, наносив удари з авіації. Через російську агресію одна людина загинула та троє поранено.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Чорнобаївка, Садове, Придніпровське, Понятівка, Антонівка, Білозерка, Берегове, Токарівка, Берислав, Зміївка, Михайлівка та Нововоронцовка.

Лише у населених пунктах Херсонського району пошкоджень зазнали 25 об’єктів: 15 приватних будинків, 8 автомобілів, будівля підприємства, птахофабрика та газопровід.

В результаті ворожого артилерійського обстрілу Токарівки загинув 49-річний чоловік, поранення дістали 74-річна жінка та 56-річний чоловік. На момент атаки люди перебували біля магазину. У населеному пункті пошкоджено 4 приватні будинки.

Вранці окупанти скинули з дрона вибуховий пристрій у Бериславі. Внаслідок вибуху уламкові поранення рук та ніг отримала 67-річна жінка.

У Херсоні та передмісті армія рф атакувала з артилерії та реактивних систем залпового вогню житлові будинки, агропідприємство, птахофабрику. У будинках вибито вікна та пошкоджено стіни, побило автомобілі, виникали пожежі.

На місцях обстрілів працювали всі профільні служби, фіксували наслідки ворожих атак та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 192 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 22 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.