На Херсонському напрямку армія РФ залучає до форсування Дніпра іноземних найманців

2 месяца назад 0

На лівобережжі Херсонщини армія РФ залучає до участі в річкових десантних операціях Росії на Дніпрі африканських найманців, зокрема для штурму українських позицій.

Про це агенти партизанського руху АТЕШ.

Агенти АТЕШ фіксують, що вночі у вантажівках перевозять іноземних найманців і трали з моторними човнами в напрямку села Забарине Херсонської області. Зранку вони повертаються назад.

Також пишуть, цю ж інформацію раніше передавали агенти зі складу ЗС РФ. За їхніми даними човни обладнані засобами РЕБ.

“Найманців російське командування використовує як гарматне м'ясо, їх відправляють на завдання заздалегідь розуміючи, що виконати його неможливо”, – стверджують в АТЕШ.

  • 22 лютого в окуповані Олешки на Херсонщині прибув загін африканських найманців. Їх розмістили в місцевому будинку культури. Це елітний підрозділ із дорогим спорядженням. Також були помічені важка броньована техніка та вантажівки з відмітками у вигляді ієрогліфів.
  • 17 лютого в коментарі “Вгору” Сергій Данилов розповідав, що в окупованих Олешках Херсонської області місцеві жителі помітили найманців з Африки. Їх не вперше фіксують на лівобережжі. У грудні 2023 року африканські найманці дислокувалися в Чаплинці.