На розграбованій базі відпочинку в Генгірці помітили автобуси, украдені в Херсоні і Новій Каховці

4 недели назад 0

На рініше розграбованій окупантами базі відпочинку «Арабески» у Генічеській Гірці на Арабатській Стрілці, місцеві жителі помітили активність.

Про це  в телеграм-каналі Генічеськ ua.

Що відомо? Окупанти виставили на вʼїзді охорону, а в будинках, раніше розграбованих російськими мародерами, вставлені вікна та двері.

І найцікавіше, що на територію пансіонату завезли 25 автобусів. Ймовірно, що це саме ті автобуси, які були викрадені окупаційною адміністрацією в комунальних та приватних підприємств Херсона та Нової Каховки. Минулого року вони стояли на території Генічеського порту.

Вірогідно, автобуси прибрали з території порту через початок якихось робіт.

Приватний пансіонат «Арабески» знаходиться у першій лінії від моря за адресою с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 41-Б. Згідно з opendatabot, земельна ділянка площею в 4,05 гектари, на якій знаходиться пансіонат «Арабескі», надана Щасливцевською сільрадою в оренду на 39 років приватним особам. За інформацією , власником бази є С.А. Сиренко – колишній керівник Генічеської РДА.

Що було раніше? Російські загарбники перетворили підвал Будинку культури в селі Одрадівка Новотроїцької громади Генічеського району на Херсонщині на місце утримання незаконно позбавлених волі цивільних осіб. Зокрема, серед полонених — люди, звезені з Каховського району. Будинок культури в ОдрадівціАвтор:  Вікіпедія За  Центру журналістських розслідувань, катівня була облаштована в підвалі, який відзначається своїми значними розмірами та наявністю кількох кімнат, де утримуються затримані особи поодинці.

Однією з жертв є  Олексій Грінько , викрадений 22 березня цього року в селищі Любимівка Каховського району, а також  Олександр Герчаковський , викрадений 14 березня в Каховці. Центру вдалося зв'язатися з мешканцями Одрадівки та сусідніх сіл, які підтвердили факт існування катівні та примусового утримання там людей.