На вулицях Херсона люди замерзають на смерть

6 лет назад 0

Влада Херсонщини явно запізнилися з відкриттям пунктів тимчасового обігріву. Вони починають роботу, якщо температура повітря знижується до мінус восьми градусів Цельсія. Це сталося ще у вихідні, з 13 на 14 січня, однак без розпорядження органів місцевого самоврядування рятувальники не мають права розгортати такі намети.

А «підписати папірець» виявилося нікому — чиновники дружно святкували «щедрий вечір».

Тим часом, до відкриття «служби обігріву» все давно готове. У Головному управлінні ГС НС Херсонщини інформують, що можуть хоч зараз виставити три пункти тимчасового обігріву в обласному центрі, і по одному — в районах.

Запасу дров, накопичених під час знесення аварійних дерев, вистачить мінімум на місяць, а благодійні організації готові забезпечувати відвідувачів гарячим чаєм і бутербродами. Питання — тільки в появі «заповітного» розпорядження, що дозволяє почати роботу.

А поки пунктів тимчасового обігріву немає, в Херсоні вже є випадки, коли люди замерзали на вулицях на смерть. Так, за даними обласного бюро судово-медичної експертизи, 13 січня невідомого чоловіка без ознак насильницької смерті підібрали на проспекті Сенявіна, а 14 січня на Корабельній площі знайшли 60-річного городянина.

Цілком ймовірно, вони перебрали алкоголю, і померли від переохолодження не зумівши дістатися до будинку самостійно. Хоча подібне бувало і до настання морозів: ще 20 грудня за Херсоном виявили тіло 42-річного городянина.

У нього в крові виявилася просто позамежна концентрація алкоголю, яка відповідає більш ніж літру випитої горілки!