Обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини – повідомлено про підозру трьом жителям регіону

4 недели назад 0

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області  трьом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час тимчасової окупації Херсонської області підозрювані пішли  на співпрацю із ворогом та добровільно обійняли посади в окупаційних органах влади. Один з них став так званим «начальником отдела специальной инспекции по контролю за благоустройством города» в окупаційній адміністрації Херсона. Інші двоє — «главы сельского поселения Алексеевской территориальной общины» та «начальника Азовского территориального управления Генического муниципального округа».  
 
На цих посадах чоловіки виконували організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарчі функції. Реалізовували накази та розпорядження окупаційної влади. 
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБ України в Херсонській області, ВП №2 ХРУП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.