Окупанти за добу вдарили по Херсонщині сімома керованими авіабомбами, — Гуменюк

4 месяца назад 0

Російське окупаційне військо продовжує застосовувати керовані авіабомби. За минулу добу, 27 грудня, було застосовано сім КАБів у Херсонській області.

Про це в  ефірі  "Ми-Україна" розповіла керівниця пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

За її словами, бойова робота тривала і в ніч проти 27 грудня, проте в порівнянні з попередніми "це було набагато спокійніше".

За добу Херсон був обстріляний три рази, двічі Станіслав і ще раз ворог обстріляв Тягинку. За попередніми даними, є поранення двоє цивільних, руйнування цивільної інфраструктури.

Гуменюк додала, що ворог продовжує застосовувати керовані авіабомби — було застосовано сім КАБів протягом вчорашнього дня.

"Ворог намагався бити по прибережній інфраструктурі правого берега, намагаючись зупинити постачання до Сил оборони, які на лівому березі вдало відбивають штурми ворога. Їх за минулу добу було 10", — зазначила вона.

Гуменюк вважає, що росіяни почали менше використовувати авіацію на цьому напрямку, з урахуванням того, що були уражені на цьому напрямку літаки.

"Вони намагаються вишукувати інші рубежі пуску так, щоб не наражати на небезпеку свої літаки. Крім того, зафіксовано зміну в їх поведінці. Коли один літак випускає керовані авіабомби, інший намагається його прикривати", — додала вона.