Патрульна поліція зафіксувала 4 випадки керування в нетверезому стані

4 года назад 0

Патрульні зафіксували 4 випадки керування в нетверезому стані. Двоє з порушників навіть не мали водійського посвідчення відповідної категорії.

До прикладу, на Острівському шосе вночі, 24 листопада, інспектори помітили автомобіль ВАЗ-2105. Водій не скористався відповідним покажчиком напрямку руху, тож охоронці порядку зупинили транспортний засіб. У чоловіка за кермом поліцейські під час спілкування помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Той визнав, що напередодні вживав спиртне – з компанією друзів громадянин повертався із розважального закладу. Однак від проходження у визначеному законом порядку огляду за допомогою алкотесту «Драгер» на місці або в медичному закладі чоловік відмовився. Також він не мав водійського посвідчення відповідної категорії. На 23-річного херсонця патрульні склали адмінматеріали за ст. 126 (Керування особою, яка не має відповідного права) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Автомобіль порушника евакуювали на арештмайданчик.

Інший екіпаж близько 7-ї години ранку на вулиці Дружби зупинив ВАЗ-2101. У чоловіка за кермом інспектори теж помітили ознаки алкогольного сп’яніння. 21-річний житель Олешківського району розповів, що випив вночі кілька келихів пива, та погодився пройти огляд за допомогою алкотесту «Драгер». Прилад показав результат 0,73 проміле, що перевищує допустиму норму майже в 4 рази.

Цей громадянин теж не мав права керувати транспортним засобом, адже взагалі не отримував посвідчення водія. Проте він отримав від поліцейських адмінматеріали – за ст. 126 (Керування особою, яка не має відповідного права) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.