Підрозділи ГУР в межах спецоперації здійснили успішний рейд до Криму з висадкою на узбережжя

9 месяцев назад 0

Підрозділи Головного управляння розвідки Міноборони у взаємодії з ВМС України вранці 24 серпня провели спецоперація та здійснили успішний рейд до окупованого Криму з висадкою на східне узбережжя півострова. Під час операції відбувся бій з російськими окупантами, внаслідок якого ворог зазнав втрат. Виконавши поставленні завдання, українські бійці без втрат повернулись додому.

Боєць ГУР Міноборони вішає пропор України під час висадки в районі мису Тарханкут в окупованому Криму, 24.08.2023. Фото: gur.gov.ua
Про це  Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Вночі 24 серпня відбулася операція ГУР МО України за підтримка ВМСУ в тимчасово окупованому Криму. Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта», – йдеться у повідомленні. Села Оленівка та Маяк у східному Криму. Фото: google.com.ua/maps Як зазначається, в результаті бою противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку.

«Також в українському Криму знову замайорів державний прапор. Всі цілі та задачі виконано. По завершенні спецоперації українські оборонці без втрат залишили місце подій»,  – додали в ГУР.

У військовій розвідці звернули увагу, що окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто «знищення боєприпасів за встановленим графіком».

«Українські Сили Оборони і надалі надаватимуть окупантам допомогу в знищенні боєприпасів, техніки та живої сили», – зазначили в ГУР.

Також військова розвідка опублікували коротко відео, на якому видно, як бійці ГУР прямують на швидкісному катері до Криму, після висадки на берег чіпляють український прапор на одному з будинків поруч, а потім повертаються назад, стріляючи по ворогу.

Кілька російських і кримських телеграм-каналів написали про стрілянину біля мису Тарханкут у районі села Оленівка та про висадку української диверсійно-розвідувальної групи. Про кількість диверсантів версії різняться. Одні телеграм-канали написали, у висадці брали участь два гумові моторні човни та 10 бійців біля кемпінгу «Оленевка Village», які після стрілянини «зникли у напрямку Одеської області».

Більш зашкварені пабліки написали про нібито знищення чотирьох човнів з українськими диверсантами, внаслідок чого «всього ліквідовано близько 15-20 осіб».