Подробиці замовного злочину проти фермера на Херсонщині

3 года назад 0

Стали відомі деталі замовного вбивства аграрія, яке попередили спецслужби. Обидва фермера зі Скадовського району. Мешкають в одній територіальній громаді. Чоловікові, якого хотіли вбити, 39 років. Організатор злочину за нього старший. Чоловіки не просто конкуренти по бізнесу, вони ворогували. Не поділили аграрії землю, паї, які селяни здають в оренду. Вже майже три роки триває судова тяганина, начебто через сфальшовані документи. І кожна зі сторін намагається довести свою правду. Між фермерами не раз виникали гучні конфлікти, доходило й до виклику поліції просто на поле.

Про те, що один аграрій замовив вбивство іншого, співробітникам СБУ стало відомо два місяці тому. Увесь цей час організатор злочину був в оперативній розробці. Спочатку за вбивство опонента він планував викласти 50 тисяч доларів. Кілька разів змінював завдання для найманця щодо методу вбивства та приховування тіла. Зрештою представник однієї з охоронних структур області, який мав стати кілером, побоявся виконувати замовлення і звернувся до Служби безпеки України.

Минулої п’ятниці фермер, якого призначили жертвою, зник на території Дніпропетровщини, де має нерухомість. Це відбувалося за сценарієм спецоперації, замовнику сказали, що його опонента вже викрали, все йде за планом. Протягом тижня відбулися декілька зустрічей, під час яких зловмисник передавав найманцю гроші. Під час отримання чергового траншу, коли передплата сягнула 40 тисяч доларів, замовника та організатора злочину затримали.

Про те, що один фермер хотів жорстоко розправитися з іншим, не здогадувалися в їхньому рідному селі. Люди шоковані, що через шматок землі можна назвати ціну людському життю і враз його відібрати. Односельці говорять, що підозрюваний характеризувався позитивно. Триває досудове розслідування. Чоловікові світить 15 років позбавлення волі.

Марина САВЧЕНКО.