Поліція фіксує наслідки російських атак на Херсонщину, постраждали двоє мирних жителів

4 месяца назад 0

По мирних житлових кварталах Херсонського та Бериславського районів противник здійснив 74 обстріли та випустив 375 снарядів із реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, танків, скинув боєприпаси з БпЛА та завдав ракетного удару.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Новотягинка, Садове, Антонівка, Станіслав, Дніпровське, Червоний Маяк та Тягинка. У Херсонському районі поліція зафіксувала пошкодження 30 об’єктів: 11 приватних та 4 багатоповерхових будинків, підприємства, об’єкту критичної інфраструктури, 3 адміністративних будівель, лікарні, дитсадка, кафе, 5 автомобілів та 3 гаражів.

Ворог здійснив артилерійський обстріл Дніпровського, поранення отримали 67-річний чоловік та його 65-річна дружина, в обох черепно-мозкові травми та контузії.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові регулярно обстрілюють Херсон, який перебуває у межах досяжності їх авіації, безпілотників, мінометів, артилерії та РСЗВ.

Окупаційні війська завдали ракетного удару по Корабельному району. Попередньо балістичною ракетою «Іскандер-М» поцілили по території підприємства, там пошкоджено інфраструктурні об’єкти. Також від уламків та вибухової хвилі постраждали розташовані поруч 4 багатоповерхові будинки, адміністративна будівля, приміщення суду, дитячий садочок й кафе.

У Центральному районі внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено лікарню, будівлю банку, комунальне підприємство та 3 автомобілі.

На місцях ударів працювали усі профільні служби, документували наслідки атак та допомагали постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 230 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 21 провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.